Raklapos állvány Raklapos állvány

Drive in (bejárható) állvány

Drive in (bejárható) állvány

Drive in (bejárható) állvány

A bejárható raklapos állvány esetében a tömbös tárolást alkalmazzuk. A folyosó mélységében felszerelt raklaptartó sínekre tárolva. A be- és kitárolásnál be kell tartani az állványmezőkre vonatkozó előírást, mely szerint lentről felfelé, vagy fentről lefelé haladva kell azt végezni. A használni kívánt targoncák építési méreteit a raklapos állvány tervezésekor számításba kell venni, hogy biztonságosan be tudjanak menni a csatornákba. A bejárható raklapos állványnál a kiszolgálás csak egy oldalról történhet, a LIFO rendszer szerint. Az átjárható állvány esetében ezzel ellentétben egyik oldalon történik a betárolás és a másik szemközti oldalon ezzel egy időben a kitárolás (FIFO rendszer szerint). Az átjárható raklapos állvány forgalmi sebessége magasabb a bejárható raklapos állványhoz képest.
A bejárható raklapos állvány fő elemei:
A raklapos állványkeret: a keretek műszaki tényezőit 3 fő paraméter határozza meg: magassága, mélysége, teherbírása

A raklaptartó sínek: a raklaptartó sínek műszaki paramétereit az alábbiak határozza meg:  hosszúság, teherbírás, sín(szelvény) magassága

Felhasználás
A bejárható raklapos állvány a nagy mennyiségű, nehéz raklapos rakományok eltárolására. A raklapos állványrendszer fő jellemzője a tömbösített tárolás.
A bejárható raklapos állvánnyal történő tárolás: a rendelkezésre álló hely maximális kihasználása nagy rakodási magasságban és az áru állagának megóvásával.

Kiszolgálás
A bejárható folyosóba történő behajtás előtt a rakományt a targonca kezelője felemeli a kívánt tárolószint magasságára. A targonca szélességi mérete nem lehet szélesebb, mint a raklap szélessége, mert a raklapos állványrendszert a raklapok szélességi méretéhez méretezve építjük. Tolóoszlopos targoncák különösen alkalmasak ilyen feladatok elvégzésére, mivel a vezető hátramenetben is jól lát a raklapos állványban lévő munkafolyosóban.

Előnyök

  • Könnyen kiépíthető
  • Különösen alkalmas szezonális raktározásra
  • Magas szintű hely kihasználás

NE FELEDJE A KÉSŐBBI BEJÁRHATÓ RAKLAPOS ÁLLVÁNY FELÜLVIZSGÁLATOKAT SEM:

MSZ EN 15635 szabvány szerinti állványrendszer felülvizsgálat

 

 ajanlatkeresikon DÍJMENTES AJÁNLATÁT ITT KÉRHETI!